PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Esemény Blog)

2008. december 19.

EKF: Megkezdődhet a kivitelezés

Filed under: Tudásközpont — ambrusa @ 14:49


A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program három kiemelt projektjének támogatási szerződéseit írták alá a megye, a város és az egyetem képviselői december 19-én, a Pécs2010 Menedzsment Központban.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program (ÚMFT DDOP) által támogatott szerződés aláírásával megkezdődhetnek a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program három nagyprojektjének kivitelezési munkálatai.

Az összességében 34,6 milliárd forintos beruházási program keretében a Pécsi Konferencia és Koncertközpont 7,24 milliárd forintos költségvetéséből 5,25 milliárd forintot, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 5,5 milliárd forintos költségvetéséből 4,62 milliárd forintot, a Közterek és Parkok Újjáélesztése projekt I. üteme 2,5 milliárd forintos költségvetéséből pedig 2,13 milliárd forintot tesz ki az EU-támogatás.

A szerződéseket a projektgazdák, Tasnádi Péter Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Hargitai János a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Dr. Gábriel Róbert a Pécsi Tudományegyetem rektora, valamint Ruzsa Csaba a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht. ügyvezető igazgatója és Márton György az ÚMFT DDOP Közreműködő Szervezete, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója valamint Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, a Pécs 2010 Program kormányzati koordinátora írták alá.

A Pécsi Tudományegyetem szempontjából a Regionális Könyvtár és Tudásközpont kiemelt jelentőséggel bír, itt ugyanis számtalan kapcsolódási pont található a megye, a város és az egyetem között.

„Az egyesített könyvtárral minden a mai kor igényeit kielégítő szolgáltatásokat fogunk tudni nyújtani. Ez a beruházási folyamat első eleme, ami kiegészül jövő év elején a regionális kutatóközponttal, a Science Building-el és jelenleg várakozó állásponton vagyunk két egészségügyi projekt esetében is” – tette hozzá köszöntőjében Gábriel Róbert.

(Forrás: Pte.hu)

Reklámok

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt kedveli: