PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Esemény Blog)

2009. december 21.

Csúcsra tör a Tudásközpont

Filed under: Tudásközpont — ambrusa @ 15:03


A készülő Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont bokréta ünnepségét tartották a z építkezésen Pécsett, december 18-án, miután az építmény elérte a legmagasabb pontját. Az ünnepségen a város és a megye prominensei mellett a Pécsi Tudományegyetem és a kivitelező képviselői is részt vettek. A Pécs 2010 EKF program keretében megvalósuló projekt várhatóan határidőre elkészül.

„Az alapkőlerakó grémium ígérete teljesült, miszerint a bokréta még ebben az évben elhelyezhető az épület tetején. Ez azt jelenti, hogy az építkezés olyan fázisába érkezett, hogy a szerződésben vállalt átadási határidő vállalható” – jelentette ki Suchmann Tamás, kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos az ünnepségen.

„Régen még tudtak örülni egy ház felhúzásának, és amikor az épületről már csak a tetőszerkezet hiányzott, megtartották a bokrétaünnepélyt, ahol ajándékokat adtak és áldomást ittak.” – vázolta az ünnepség eredetét Hargitai János, a Baranya megyei közgyűlés elnöke, aki hozzáette: az Európa Kulturális Fővárosa projekt beruházásai közül az épületeket tekintetében a tudásközpont áll a legjobban, a tervek szerint ősszel már üzemelni fog, és befogadja a pécsi, illetve egyetemi könyvtárakat.

„Mi már azt tervezzük, hogy miként oldjuk meg a beiratkozást és a vizsgaidőszakot, hogy közben a költöző könyvtárakat is lehessen használni. Ugyanis ez az épület megtelik tartalommal, és az egyetem kisebbségi tulajdonosként, de többségi használóként fogja birtokba venni” – nézett a jövőbe Farkas Ferenc, a PTE stratégiai és gazdasági rektorhelyettese.

Az összesen 5,5 milliárd forintból megvalósuló beruházás a szerződés szerint legkésőbb 2010. június 23-ra kell elkészülnie. Az építkezés a terveknek megfelelő ütemben halad, hiszen négy hónapja kezdték a munkálatokat, és máris elérték az épület legmagasabb pontját.

(Forrás: Pte.hu)

Reklámok

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.

%d blogger ezt kedveli: