PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Esemény Blog)

2010. október 1.

„A középszert még érinteni sem óhajtanám…”

Filed under: Tudásközpont — ambrusa @ 00:01


Fryderyk Chopin története (dokumentum-vándorkiállítás). A varsói Nemzeti Fryderyk Chopin Intézet, az Országos Idegennyelvű Könyvtár és a Lengyel Intézet valamint a pécsi Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont által megrendezésre kerülő vándorkiállítás fényképeket és fakszimile dokumentumokat vonultat fel a halhatatlan zeneszerző és zongoravirtuóz életéből.

A kiállítás 14 tematikus „szigetre” épül. A „szigetek” tetszőleges sorrendben tekinthetők meg. A tárlat látogatása során a nézőnek lehetősége nyílik arra, hogy konvencionális ismereteket meghaladóan tekintsen Fryderyk Chopin személyére, megismerje alkotómunkájának sajátosságait, zongoraművészetének eredetiségét, személyiségének titkait. A kiállítást multimédiás tartalmak egészítik ki, zenei illusztrációval kísérve, valamint a zeneszerző kéziratos kottáinak 14 kötetes fakszimile kiadását is láthatják az érdeklődők.

A kiállítást a Nemzeti Fryderyk Chopin Intézet – Fryderyk Chopin Múzeum munkatársai készítették. A kiállítás 2010.október 22-ig tekinthető meg a Pécsi Tudásközpontban. A belépés ingyenes.

Reklámok

Működteti a WordPress.com.