PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Esemény Blog)

2011. június 8.

Public Library (New York) 1911. május 24.

Filed under: Levelek a könyvtárból — ambrusa @ 07:50


Drága, Kedves Cathy! Végre eljött a nagy nap. Sohasem gondoltuk volna, Johnnal és Wiliammel, hogy egyszer ide ér ez a nap is [1911. május 24.] … és most itt vagyunk… itt a hét közepén, és elmondhatatlan örömmel várakozunk arra, hogy városunk [New York] büszkeségét [Public Library] megnyissák a nagyérdemű előtt. A bejáratokat oroszlánjaink őrzik majd az elkövetkezendő években.

Már időszerű volt a könyvtár megnyitása, hiszen mára városunk már meghaladta Párizs lakosságát és Londontól sem maradunk el jelentősen lakosainkat tekintve.

Drága Cathy, ha majd ellátogat hozzánk feltétlenül meg kell mutatnom Önnek a Fifth Avenue-t, csodálatos pompában virágzik most minden. Sajnos az automobilok tülkölése kicsit zavaró.

Mr. Billings [igazgató] és Mr. Hastings [építész] a minap szintén egy ilyen automobillal pöfögött be, össze is szaladtak a könyvtárosok, de aztán mindenkinek vissza kellett a munkához térnie, mert 1 millió könyvet kellett a polcokra kitennünk a megnyitásra.

Az ünnepségen elnököl majd elnökünk [William Howard Taft], és a kormányzónk [John Alden Dix] valamint polgármesterünk [William J. Gaynor].

Drága Cathy, mellékelek most Önnek pár fotográfiát, hogy távolról Ön is átélhesse picit az itteni eufóriánkat. Az első képen a főbejáratot láthatja, míg a másodikon egy utcaképet, a harmadikon pedig a csodálatos olvasótermünket nézheti meg belülről. Mellékelek egy metszetet is, hogy láthassa milyen hatalmas is a modern könyvtárunk csodálatos épülete.

A mielőbbi viszontlátás reményében fogadja csókjaimat és ölelésem. Odaadó híve: Paul

(Másnap reggel a New York-i Közkönyvtár hivatalosan is megnyitotta kapuit. Hatalmas volt az érdeklődés. Több mint 40.000 látogató áramlott be az épületbe csak a első napon. A legtöbbet kikölcsönzött tételek között Friedrich Nietzsche és Lev Tolsztoj szerepelt. A legelső kölcsönzési kérés 9 óra 8 perckor érkezett és 6 perc múlva a könyvet az olvasó már meg is kapta!)

(Forrás: Digitália / Katilla)

Reklámok

Vélemény? »

Még nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt kedveli: