PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Esemény Blog)

2011. június 29.

E-könyv készül a Harry Potterekből

Filed under: Kaleidoszkóp — ambrusa @ 09:16


Az Animus Kiadó bejelentette, hogy a Harry Potter-regényekből készülő e-könyvek között magyar változat is lesz. A Pottermore.com oldal fogja forgalmazni.

Magyar nyelvű e-könyv változat is készül a Harry Potter-regényekből – tájékoztatott az Animus Kiadó annak kapcsán, hogy csütörtökön Londonban bejelentették: októbertől e-könyvként is kapható lesz J. K. Rowling sikersorozata.

Az írónő közlése szerint a hét kötet hangoskönyv- és e-könyv-formátumban is megjelenik számos nyelven. A digitális változatot a Pottermore.com honlapon forgalmazzák majd.

A Harry Potter-könyveket magyar nyelven megjelentető Animus Kiadó igazgatója, Balázs István elmondta, hogy a honlapon a magyar fordítás digitális változata is elérhető lesz. Emlékeztetett arra, hogy mindenféle digitális változat jogát magánál tartotta az írónő, ezért kerülhet az összes fordítás e-könyv változata egyetlen oldalra. A kiadó a magyar nyelvű e-könyvek után jutalékot kap.

Az igazgató szerint ugyanakkor nem lehet megjósolni, mekkora érdeklődés mutatkozik majd az e-könyv-változat iránt, hiszen a regények digitális formátumban illegálisan már jó ideje hozzáférhetők az interneten. Ráadásul a könyvek megjelenése óta már jó pár év eltelt.

Felidézte, hogy az első két részt hangoskönyvként – nem digitális formátumban, hanem hagyományos audiofelvételként – már korábban megjelentették magyarul. Mivel azonban nem volt nagy sikerük, úgy döntöttek, nem lesz folytatás.

(Forrás: Kreativ Online)

Reklámok

Vélemény? »

Még nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt kedveli: