PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Esemény Blog)

2011. június 30.

Így fér kétórányi üzenet egyetlen Twitter-bejegyzésbe

Filed under: Inform Atika — ambrusa @ 09:32


Akinek kevés a 140 karakteres csipogás, az több órás hangüzenetet is világgá kürtölhet, ráadásul élőszóban.

Mindebben nincsen semmi varázslat, a Twitter üzeneteknél gyakran használt rövidített URL segítségével és a Chirbit szolgáltatással tehetjük ezt meg. Ráadásul nemcsak a Twitteren alkalmazhatjuk ezt a hangos üzenetírást, hanem Facebook- és Blogger-oldalunkon és elektronikus levélmellékletben is.

Egy ingyenes regisztráció után azonnal használhatjuk a szolgáltatást, akár a weboldalon található hangrögzítővel, akár a számítógépünkön vagy a telefonunkon lévő felvevő programmal. Ha a webes rögzítést választjuk, akkor webkamerára vagy mikrofonra is szükségünk lesz, és ilyenkor a hangfelvétel maximális hossza 5 perc. A kész felvételek megjelennek a Chirbiten található személyes oldalunkon, és a mellettük található kis ikonokra kattintva tudjuk megosztani ezeket a közösségi oldalakon.

Ha valaki a Twitteren vagy a Facebookon rákattint a közzétett hivatkozásra, akkor a Chirbiten tárolt felvételhez jut. Itt mi is és a hallgatók is írhatnak megjegyzéseket a felvételhez, és arra is van mód, hogy hasonló módon készített hangüzenetben válaszoljanak.

A közvetlen webes hangrögzítésen kívül kész audiofájlokat is fel lehet tölteni. A rendszer pillanatnyilag az mp3, aiff, m4a, amr és wav formátumokat tudja kezelni. A feltöltésnél 120 Mbájt lehet a fájl maximális mérete, ami például mp3 állomány esetén akár kétórás üzenetet is jelenthet.

A fentieken kívül még két érdekes módja van a hangüzenet létrehozásának. Az egyik a Video 2 Chirbit, amikor egy Youtube-videó linkjét kell megadnunk, és a szolgáltatás ebből fogja előállítani a hangfájlt (itt van erre egy példa).

Aki pedig azt szeretné, hogy az általa beírt szöveg felolvasott változata jelenjen meg Twitter- vagy Facebook-üzenetei között, az választhatja a Text 2 Chirbitet. Ennél egy szövegmezőbe kell beírni vagy bemásolni az üzenetet, amit majd egy géphang fog elmondani. (Erre itt találnak egy példát.) A Chirbiten tárolt üzeneteket többször és több módon is felhasználhatjuk, és nem csak a közösségi oldalak bejegyzéseiben, mert kimásolhatjuk egy-egy hanganyag URL címét, és ezt elküldhetjük e-mailben vagy nyilvánossá tehetjük weboldalunkon, sőt egyetlen kattintással QR kódot is generálhatunk a linkhez.

Ki is próbáltam gyorsan, és valóban működik. Egy régebbi általam írt hangjátékomat töltöttem fel, amit Engler József barátom zseniális hangeffektjeivel és előadásával interpretál egy személyben, több személyesre: Nem a 8. utas a halál

(Forrás: Techline.hu / Gyarmati László)

Reklámok

Vélemény? »

Még nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt kedveli: