PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Esemény Blog)

2011. szeptember 12.

Újra slam poetry

Filed under: Kaleidoszkóp — ambrusa @ 09:00


A slam poetry-nek a főváros után először Pécsett sikerült megvetnie a lábát Magyarországon. Köszönhetően a lelkes szervezőknek és a fogadóképes közönségnek. Tavaly szinte az összes helyi klubot bejárták a zenére rímelők, idén ősszel, azaz a 2011/2012-es idényben először, jó idő esetén a Barbakán várárokban kerül sor az első slamre, szeptember 17-én, az Örökség Fesztivál keretében.

Az első pécsi slam poetry estekre még importálni kellett a fellépőket, az utóbbi években viszont a Punnany Massif MC-je, Farkas Roland “Wolfie” és Áldozó Krisztián “Aldo” slampoet szervezésében önerőből keltek életre. Működésük több mint egy éve alatt teltházas estek voltak például a Pécsi Est Caféban, Kantabárban, a szebb napokat megélt Kultúrkertben, az egykori Varázskertben és a Paulusban. A szervezőket és lelkes zenész barátaikat dícséri, hogy minden alkalommal élőzenei aláfestéssel sikerült növelni az estek érdekességét. A hagyományos slamekkel ellentétben Pécsett nincsenek versenyek, és bárki szabadon a mikrofonhoz nyúlhat, ha úgy találja, kellő mondanivalóval rendelkezik. A budapesti rutinos slammerekkel erősített pécsi törzsgárda a legutóbbi alkalom óta újabb tagokkal is gyarapodott, így a három órás műsor színvonalas kitöltése garantált.

Fellépnek:

Akkezdet Phiai, Mavrák Katalin “Hugee”, Gábor Tamás Indiana, Ponza, Tengler “Napherceg” Gergely, Kövér András, Szabó Marci, Farkas Roland “Wolfie”, Daniel Brownwood, Matits István “ID”, Áldozó Krisztián “Aldo” + Sophianae Slampoetry lelkes újoncaim akik zömmel első éves pécsi egyetemisták.

Emellett az újoncok számára az alapítók szabadiskolát szerveznek, ahová a közeljövőben olyan helyi költőket, írókat, gondolkodókat hívnak meg előadni, mint Bertók László, Balogh Robert, Méhes Károly. De ugyanígy bölcsész-matematikus a fraktálokról, és menedzsert a szórakoztatóipar gondjairól-lehetőségeiről. A kör nyitott, de limitált, mozgatható létszámú kíván maradni.

Az “évad” első estjére szeptember 17-én, 17.30 és 20.30 között kerül sor a Barbakán várárokban.

(Forrás: Ilovepecs.hu)

Reklámok

Vélemény? »

Még nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.

%d blogger ezt kedveli: